Sep 01 2010

Biscuiti cu glazura de ciocolata

Postat de admin

•4 oua, o cana de zahar, 250 g de margarina, o lingurita de bicarbonat, coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust, faina cat cuprinde.Biscuiti cu ciocolata
•Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie subtire si se taie biscuitii cu diverse forme. Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana ce biscuitii se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca.
•Glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (Sau: 2 linguri de cacao, 50 g de
margarina, 3 linguri de lapte.) Se amesteca si se pun la foc mic, pe o plita, sa se combine.
Cand compozitia devine ca o pasta, se cufunda biscuitii in ea si se lasa la uscat, pe un gratar de bucatarie, sau se ia cu lingurita din compozitie si se lasa dare pe suprafata biscuitilor. Se pastreaza foarte bine in saculeti de panza, in cutii de metal sau in vase de portelan.

Categoria : Prajituri - Dulciuri |

Un raspuns pentru “Biscuiti cu glazura de ciocolata”

  1. Taufik Spune:

    Marushca: Teo, imi place mult de tot reteta ta, as vrea tare mult sa o irncec. Insa cu siguranta nu o sa gasesc nici unde lapte condensat in Alexandria (ca sa realizezi cat de prost aprovizionata este o provincie, nici macar o punga de maggie ideea zilei paste carbonara nu gasesti oricand). Trecand peste, as vrea sa fac totusi reteta si ma gandeam sa pun budinca de ciocolata in loc de lapte condensat. Sunt foarte mandra cand imi iese cate o reteta, de Lasatul Secului am facut negresa si mi-a iesit. Ce sa zic, e un sentiment frumos sa vezi pe chipurile celorlalti ca se savureaza un lucru facut de tine. Felicitari ptr site, verific zilnic daca postezi vreo reteta. Bafta in continuare!

Lasa un comentariu

web design