Mar 24 2009

Chiftelute din legume - de la userul Grigoras

Postat de admin

Tags:

Ingrediente chiftelute

* unt 50 g
* făină 150 g
* morcovi 300 g
* ouă 3
* ulei 100 ml
* rădăcină de ţelină 200 g
* cartofi 750 g
* sare
* piper

Mod de preparare
Cartofii se fierb în apa cu sare si se curata de coaja. Morcovii şi telina se curata, se spala, se introduc în apa cu sare, se fierb, se scurg.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Ceapa
se înabusa în 50 ml ulei si 50 ml apa.

Cartofii, morcovii, telina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa, sare, piper, oua, obtinandu¬-se o compozitie din care se formeaza chiftelute, care apoi se prajesc pe ambele parti.

Se serveste cald, cu unt topit deasupra.

Pofta buna!

Categoria : Aperitive |

Lasa un comentariu

web design