Oct 19 2011

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de admin

Ingrediente: 250 g zahăr, 150 ml apă, 250 g lapte praf, 2-3 linguri cacao, 150 g unt, esenţă de rom, alune, foi de napolitană.ciocolata

Preparare: se fierbe apa cu zahărul până când se obţine un sirop gros, ca la dulceaţă. Se adaugă untul şi se amestecă până la topirea completă. Siropul se pune fierbinte, puţin câte puţin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se freacă energic, până la încorporarea completă.

Se adaugă esenţa de rom şi alunele zdrobite puţin cu sucitorul. Se tapetează o tavă cu foaie de napolitană, peste care se răstoarnă ciocolata, apoi se pune deasupra ei o altă foaie de napolitană. Se dă la rece 3-4 ore, apoi se taie după preferinţă, în romburi sau pătrăţele.

Categoria : Prajituri - Dulciuri |

Lasa un comentariu

web design