Iul 14 2008

Cornete

Postat de admin

Ingrediente:

1 kg de faina, 1/2kg de untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori, 1 pahar mic de apa calduta, drojdie si sare; bucati mici de creier fiert, sos alb, galbenus crud, sare, piper si patrunjel verde

Mod de preparare:

Se face acelasi aluat ca la retete “Pateuri aperitiv”; taiati din aluat patrate, pe care le rulati ca pe niste cornete mici. Pregatiti umplutura din: bucati mici de creier fiert, combinat cu sos alb, galbenus crud, sare, piper si patrunjel verde. Coaceti aceste cornete in cuptorul cu foc iute. Foile de aluat, pe care asezati cite o lingurita din compozitie, se pot rula ca niste cornulete, se pot indoi in forma de triunghiuri cu margini bine presate si date cu albus, dupa care se fierb 10 minute in apa ce clocoteste. Tot pentru platoul cu aperitive, taiati felii de sunca foarte subtiri, rulati-le ca pe cornete, umpleti-le cu salata boeuf, decorati-le cu frunze de patrunjel.

Categoria : Aperitive |

Lasa un comentariu

web design