Oct 21 2011

Dovlecei picanti in otet

Postat de admin

Ingrediente: opt dovlecei, doi morcovi, doi gogoşari, 3 ardei iuţi roşii, o căpăţână de usturoi, un litru de oţet, o mână de boabe de muştar, două linguri de piper, patru linguri de zahăr, doi litri de apă, trei dovleceilinguri de sare grunjoasă, foi de dafin, frunze de ţelină, conservant.

Mod de preparare: dovleceii se spală, li se retează cotoarele, se taie în două, pe lung, apoi se feliază. Morcovii curăţaţi se taie rondele, iar gogoşarii se curăţă de seminţe şi se taie în patru. Se aşază legumele în borcan, alternând bucăţile de dovlecel cu gogoşar, morcovi, căţei de usturoi, ardei iute şi frunze de ţelină.

Separat se prepară şi se pune la fiert amestecul de oţet, apă, piper, muştar, sare, zahăr, foi de dafin şi conservant. După ce clocoteşte se toarnă peste legume. Borcanele se sigilează imediat cu folie sau cu capac şi se lasă să se răcească bine învelite cu o pătură (poate dura chiar şi două zile).

Categoria : Conserve si muraturi |

Lasa un comentariu

web design