Iul 07 2010

Clatite cu ciuperci

Postat de admin

Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g ceapã, 50 ml untdelemn, 50 ml vin, o foaieclatite
dafin, 200 ml smîntînã, 50 g parmezan sau cascaval ras, marar sau pãtrunjel,
piper, sare.

Mod de preparare: Ceapa tãiatã mãrunt se cãleºte un minut în untdelemn, adãugînd
apoi ciupercile bine spãlate si tãiate felii, 1/2 ligurita de sare, un vîrf de
cuþit cu piper, foaia de dafin si vinul. Se cãlesc acoperite pînã cînd scade apa
ce o lasã si se înmoaie; dacã este nevoie, se adaugã cîte putinã apã, pînã cînd
se fierb bine. Cînd vor fi gata, trebuie sã fie bine scãzute. Cratita se ia de
pe foc, se adaugã mãrarul sau pãtrunjelul, sau din ambele, si smîntîna,
amestecîndu-se bine. Clãtitele pãstrate calde se umplu cu aceastã compoziþie,
împachetîndu-le ca sarmalele. Se aseazã într-un vas termorezistent, uns cu unt
si se presarã cu cascaval. Vasul se introduce în cuptor cu 10 minute înainte de
servirea clatitelor.

Categoria : Aperitive |

Lasa un comentariu

web design