Oct 12 2011

Mancare cu vinete

Postat de admin

Tags:

Ingrediente: doua vinete potrivite, o ceapa, trei-patru ardei, cinci rosii, doi cartofi, sare, piper, un caţel de usturoi, doi ardei iuti.vinete

Preparare:
vinetele se curaţa de coaja si se taie pe verticală feliute. Se amestecă cu o lingură de sare şi se lasa deoparte 30-45 de minute, pentru a se scurge zeama din ele.

Inainte de a le pune în mancare, se spală sub jet de apă. Intr-o cratiţa, se pune la calit ceapa taiată solzi, peste care se adaugă cateva linguri de apa, iar dupa cateva minute, se pun feliile de vinete, cartofii facuti cubulete şi ardeii tăiati pe lung .
Cand s-au inmuiat, se pun rosiile călite, sare şi piper.
Optional, puteti pune si doi ardei iuti intregi deasupra. Se calesc aproximativ 20 de minute, apoi se dau la cuptor pana sunt gata.

La sfasit se adaugă un catel de usturoi taiat marunt.

Categoria : Aluaturi, Mancaruri cu legume |

Lasa un comentariu

web design