Aug 27 2009

Piept curcan cu portocale

Postat de admin

Ingrediente:curcan
• Piept curcan(0.600kg)
• Bacon felii(0.120kg)
• Portocale(4buc)
• Unt(0.080kg)
• Faina(0.080kg)
• Frisca lichida(0.200l)
• Suc portocale(0.400l)
• Sare dupa gust


Mod de preparare
Se spala portocalele,se rade coaja galbena dupa care se curata de coaja. Se portioneaza carnea, cate o felie de portie, se bate cu ciocanul de snitele. Se pune sare, se presara coaja de portocala rasa,se aseaza feliile de bacon peste feliile de carne. Peste bacon se aseaza feliile de portocale astfel ca sa acopere jumatate din felia de carne.
Jumatatea neacoperita cu portocale se indoaie peste portocale si marginile se prind cu ace de friptura sau scobitori. Feliile de portocale se trec prin faina si se prajesc in unt. Dupa ce am scos carnea prajita adaugam restul de faina si amestecam cu untul ramas dupa care adaugam frisca, zeama de portocale, putina sare si-l dam i nfiert dupa care se strecoara sosul peste bucatile de carne prajita.
Se serveste cald cu garnitura de crochete de cartofi, orez sau gogosi din cartofi.

Categoria : Fripturi si gratare |

Lasa un comentariu

web design