Mai 29 2009

Pui umplut

Postat de admin

pui umplutIngrediente:
• Pui 1 buc (1.5 kg aproximativ)
• Ciuperci Champinion 0.200 kg
• Untura 0.100 kg
• Untura de la slanina af. 0.050 kg
• Oua 2 buc
• Chifle 2 buc
• Lapte 0.100 l
• Piper 0.002 kg
• Ceapa 0.100 kg
• Patrunjel verde 1 leg.
• Sare 0.050 kg

MOD DE PREPARARE: • Se curata puiul,se spala si se desprinde pielea de pe piept si pulpe cu multa grija ca sa nu se rupa • Se sareaza si in interior si pe sub pielea desprinsa • Ciupercile se taie marunt si se calesc in untura de la slanina afumata • Chiflele se inmoaie in lapte amestecat cu apa dupa care se stoarce • Painea stoarsa se sfarma si se amesteca cu oua ,sare ,piper,ceapa taiata marunt,patrunjelul taiat marunt si la urma se adauga ciupercile taiate si calite • Cu aceasta umplutura se umple puiul pe sub piele si restul de umplutura se introduce in interiorul puiului • Untura se topeste si se pune intr-o tava in care prajim puiul pe toata suprafata dupa care se acopera puiul din tava cu folie de aluminiu • Puiul astfel acoperit se introduce la cuptor la o temperatura de 180 grade si se tine acolo cca.o ora intretimp se stropeste cu untura din tava • Inainte de a-l portiona lasam sa se racoreasca cca. 30 minute ca sa se poata taia mai bine • Se serveste cu garnitura de rizi-bizi s-au cu cartofi piure dar putem sa punem si legume sotate in unt s-au margarina

Categoria : Fripturi si gratare |

Un raspuns pentru “Pui umplut”

  1. emma Spune:

    e delicios
    esta divino

Lasa un comentariu

web design