Sep 08 2008

Rulada cu sunca

Postat de admin

rulada cu suncaIngrediente:
• Pulpa de porc fara os (0.700 kg)
• Sunca afumata de porc (0.200 kg)
• Galbenus de ou (1 buc)
• Hrean razuit proaspat (0.030 kg)
• Smantana (0.100 kg)
• Vin rosu (0.100 kg)


• Cascaval razuit (0.030 kg)
• Ulei (0.100 kg)
• Mustar (0.020 kg)
• Sare (0.003 kg)
• Piper (0.001 kg)
Mod de preparare
Carnea se curata de grasimi si se desface obtinandu-se o felie mare de carne. Se bate cu ciocanul de batut carne. Carnea afumata si fiarta se trece prin masina de tocat carne si se amesteca cu smantana,galbenusul de ou si piperul macinat. Carnea batuta se unge cu pasta de sunca peste care se presara hreanul razuit. Carnea se ruleaza si se prinde cu ace de friptura s-au se coase cu un ac si ata alba. In uleiul incins se rumeneste rulada pe toata suprafata dupa care se scoate intr-un vas de rezistent la caldura si I se adauga vinul si cca. 100 ml apa si uleiul care a ramas dupa rumenirea ruladei. Se acopera vasul si se introduce in cuptorul preincalzit si-l lasam la un foc mic pana devine moale. Dupa ce scoatem rulada din cuptor,il taiem felii si feliile le asezam pe o tava si presaram peste feliile de rulada cascavalul razuit dupa care le introducem la cuptor pana cascavalul se topeste Se poate servi cu garnitura de rizi-bizi.

Cand se bate carnea trebuie facut cu mare grija pentru ca sa nu se rupa felia de carne. Trebuie avut grija cu sarea pentru ca sunca afumata poate fi sarata. Se poate orna cu legume de sezon in asa fel sa aiba o coloristica placuta vederii si apetisanta.

Categoria : Aperitive |

Lasa un comentariu

web design