Oct 31 2011

Tarta de vinete

Postat de admin

Tags: ,

Ingrediente:tarta_vinete

Pentru tartă: 250 g făină neagră, 125 g unt, două gălbenuşuri, 50 ml smântână, 50 g fulgi de secară, o linguriţă chimen, o linguriţă apă, sare.

Pentru rulourile de vinete:
două vinete, doi ardei galbeni, doi ardei capia, două roşii, două roşii galbene, doi morcovi, un dovlecel, 150 g piept de pui, 200 g caşcaval, ulei şi ierburi fine, busuioc, condimente pentru pui, verdeţuri italiene, sare, piper.


Preparare:

Tarta: se amestecă făina, sarea, fulgii de secară zdrobiţi, chimenul, untul şi se frământă până se formează un aluat sfărâmicios. Se pun gălbenuşurile şi apa şi se mai frământă un pic. Se împachetează aluatul într-o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 30 de minute. Apoi se întinde o foaie care se aşază în forma de tartă unsă cu unt. Se taie excesul de aluat şi se înţeapă aluatul cu furculiţa. Se dă la cuptor 10 minute.

Rulourile de vinete: Vinetele se taie felii, se sărează. După cinci minute se dau printr-un jet de apă şi se scurg. Se presară busuioc şi se pun pe grătar. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe. Pieptul de pui se taie în bucăţi mici. Într-un wok se pune ulei şi ierburi fine şi se adaugă pieptul de pui condimentat, se lasă pe foc până se rumeneşte apoi se scoate. În wok se agaugă legumele, se presară verdeţurile italiene şi se călesc. Când sunt gata, se amestecă legumele cu pieptul de pui, se adaugă chimenul, busuiocul şi puţin caşcaval ras. Pe fiecare felie de vânătă se pune câte o lingură din compoziţie şi se rulează. În tarta pregătită anterior se aşază un rând de rulouri de vinete, un rând de felii de roşii galbene, alt rând de rulouri de vinete şi un rând de felii de roşii. Pe margine se pun feliuţe de dovlecel, apoi se presară caşcaval şi chimen. Se dă tarta la cuptor pentru 10 minute.

Categoria : Aperitive |

Lasa un comentariu

web design